{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treći dan rasprave o vladinim mjerama

F
19.2.2009. u 10:39
0
0
Treći dan rasprave o vladinim mjerama
0
Treći dan rasprave o vladinim mjerama
U Narodnoj skupštini RS-a danas je treći dan nastavljena rasprava o Vladinoj informaciji o mjerama za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize na privredu tog bh. entiteta.
U protekla dva dana o ovoj tački govorio je veliki broj poslanika uz bezbrojne replike, krive navode, tvrdnje o povredi poslovnika, ali i dalje suprotstavljene stavove pozicije i opozicije.

Poslanici vladajuće koalicije smatraju da su Vladine mjere dobre, a opozicija uz brojne kritike ukazuje da je RS već u krizi, dok su u proteklom periodu vlasti tvrdile da taj bh.entitet neće osjetiti posljedice svjetske ekonomske krize.

Različiti stavovi su se čuli i o tome kako ublažiti negativne efekte krize te da li je Vlada reagovala na vrijeme ili se s mjerama kasni.

Stavovi pozicije i opozicije tokom ovog maratonskog zasjedanja bili su oprečni i kada je u pitanju sam naziv tačke dnevnog reda jer je opozicija bila protiv odluke vladajuće većine da se, umjesto o prijedlogu mjera, raspravlja o informaciji o kojoj se ne glasa niti se mogu podnijeti amandmani.

Poslanici bi nakon što završe raspravu o ovom pitanju trebalo da utvrde i stav Narodne skupštine RS-a o ustavnom položaju Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine u Ustavu BiH radi okončanja režima supervizije i arbitraže.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: