{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trećeg septembra "Združeni napor 2009"

F
28.8.2009. u 17:50
0
3
Trećeg septembra "Združeni napor 2009"
0
Trećeg septembra "Združeni napor 2009"
U kasarni "Kozara" u Banjoj Luci 3. septembra bit će održana ceremonija otvaranja vježbe "Združeni napor 2009", koja će se održati u organizaciji Američke komande za Evropu (US EUCOM) i Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.
Ceremoniji će prisustvovati predstavnici US EUCOM-a, predstavnici Ambasade SAD u BiH, te najviši dužnosnici i generalski kor Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Kako je saopćilo Ministarstvo odbrane BiH, cilj vježbe je testiranje interoperabilnosti i kompatibilnosti telekomunikacijskih sistema zemalja članica NATO i PfP.

Na vježbi će učestvovati oko 570 vojnika iz 16 zemalja NATO-a i oko 150 pripadnika Oružanih snaga BiH.

Glavni dio vježbe će se odvijati na lokaciji kasarne "Kozara", a vježba će istovremeno održavati u Danskoj i Nizozemskoj, gdje će također biti smješten dio snaga iz NATO-a i članica "Partnerstva za mir".

Prethodnica tima Američke komande za Evropu se već nalazi na lokaciji u kasarani "Kozara", gdje se odvijaju završne aktivnosti za početak vježbe.

Činjenica da se vježba održava u Bosni i Hercegovini pokazatelj je da je BiH pouzdana zemlja partner, koja je sposobna da osigura infrastrukturu i tehničke aspekte za održavanje ove vježbe, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Sud BiH, ipak, nadležan

28.08.2009. u 17:55
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: