{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treće nevrijeme u posljednjih desetak dana: Lukavac ponovo pod vodom

3.8.2014. u 20:25
26
46
Treće nevrijeme u posljednjih desetak dana: Lukavac ponovo pod vodom
26
Treće nevrijeme u posljednjih desetak dana: Lukavac ponovo pod vodom
Foto: Arhiv/Klix.ba
Područje općine Lukavac danas poslijepodne pogodilo je jako nevrijeme u kojem je olujni vjetar lomio stabla, a obilne kišne padavine prouzrokovale nove poplave. U gradskom jezgru dva stambena objekta, koja su i u maju bila poplavljena, ponovo su pod vodom.
Također, klizište u blizini stadiona Jošik koje je posljednjih dana sanirano ponovo je pokrenuto, a na nekoliko lokacija prekinute su putne komunikacije zbog izlijevanja vode na kolovoz. Podvožnjak u blizini pumpe Junuzović Kopex zbog poplave nije prohodan.

Teška situacija je i u naselju Devetak gdje su također poplavljene ulice, a voda je prodrla u nekoliko stambenih i pomoćnih objekata. Lokalno stanovništvo čini krajnje napore da zaštiti svoja imanja.

Ekipe Civilne zaštite Općine Lukavac su na terenu i trenutno nema potrebe za evakuacijom stanovništva. Angažovani su i pripadnici vatrogasne jedinice, kao i radnici drugih komunalnih službi, koji rade na otklanjanju posljedica nevremena.

Podsjetimo kako je šteta od majskih poplava i klizišta u Lukavcu procijenjena na blizu 8 miliona KM, a u posljednjih desetak dana poplave i obilne kišne padavine nanijele su nove velike štete infrastrukturnim objektima.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: