Nema zaborava
228

Treća godišnjica: Porodica i Željini navijači odali počast Mirzi Raščiću

Piše: M. N.
U ponedjeljak, 16. aprila, navršavaju se tri godine od ubistva navijača FK Željezničar Mirze Raščića. Njegova porodica, prijatelji i Željini navijači obišli su danas mezar i odali mu počast, kao što to redovno čine prije svakog derbija i na svaku godišnjicu.

Nakon što su proučili Fatihu, okupljenima se obratio Mirzin prijatelj Edin Hrapović koji je rekao kako je Mirza bio iskren prijatelj čije ime treba sačuvati od zaboravi, kao što treba čuvati njegovu majku i sestru na koje vjerni Mirzini prijatelji i navijači nisu zaboravili ovih godina.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Mirzina sestra Zerina zahvalila se svima koji su se sjetili njenog brata i obišli mezar.

"Danas kad sam vidjela te momke, prave Mirzine prijatelje, zaista sam bila ponosna jer to dokazuje koliko je bio voljen u društvu. Ja znam i sigurna sam da se njegovo ime nikad neće zaboraviti", kazala nam je Zerina.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjetimo, Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar u kojeg je Izudin Tahirović ispalio četiri metka. Raščić je preminuo nedugo nakon toga. Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine što je naišlo na osudu javnosti.