{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treća gimnazija Sarajevo obilježila 70 godina postojanja

F
23.3.2018. u 16:00
837
10
Treća gimnazija Sarajevo obilježila 70 godina postojanja
837
Prigodnim kulturnim programom, Treća gimnazija Sarajevo danas je obilježila 70 godina postojanja i uspješnog rada.
Direktorica Treće gimnazije Senada Salihović istakla je da je škola tokom godina mijenjala svoj naziv, ali ne i misiju da bude respektabilna odgojno-obrazovna institucija.

"U toku rata porušena, nakon rata obnovljena, Treća gimnazija je danas još bolja i uspješnija, a trenutno je pohađa 662 učenika", kazala je.

Također, istakla je da je Treća gimnazija tokom godina nizala brojna priznanja i dostignuća te da uspjeh škole za prošlu godinu iznosi 4,61.

Profesorica Gaiba Sijarić koja je upisala Treću gimnaziju 1948. godine, kada je i oformljena, prisjetila se školskih dana poistovjećujući ih sa bezbrižnošću. Izrazila je ponos što je pohađala Treću gimnaziju, jer je, kako kaže, uvijek proizvodila kvalitetan kadar.

"Nakon Drugog svjetskog rata, vremena su bila jako teška, za razliku od danas, kada djeca u ovoj školi imaju vrlo opremljene učionice i kvalitetan program", zaključila je.

Svečanosti obilježavanja 70 godina Treće gimnazije prisustvovao je veliki broj bivših đaka i profesora, kao i predstavnika društvenog i političkog života u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: