{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treća generacija kadeta počela raditi u SIPA-i

S
1.9.2011. u 12:03
0
1
Treća generacija kadeta počela raditi u SIPA-i
0
Treća generacija kadeta počela raditi u SIPA-i
Foto: Ilustracija
Osamnaest kadeta treće generacije Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zvanično su, polaganjem svečane zakletve i potpisivanjem ugovora, počeli da rade u SIPA-i u činu mlađeg inspektora.
Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović rekao je da će ovi mladi ljudi, diplomirani kriminalisti, ekonomisti i pravnici, koji su danas stupili na dužnost, doprinijeti jačoj i snažnijoj borbi protiv organizovanog kriminala u BiH.

Prema njegovim riječima, od njih društvo i zajednica traže da budu dosljedni u primjeni i poštovanju zakonitosti, hrabri i odvažni u suprotstavljanju svim oblicima kriminala i da u izvršavanju policijskih poslova ne gledaju na ime, nacionalnost i rasu.

Ahmetović je naveo da je raspisan konkurs za 44 nova policijska službenika, mlađa inspektora, koji će isto tako biti u službi borbe protiv organizovanog kriminala i koji će biti raspoređnjeni na cijelom prostoru BiH.

On je naveo da će Ministarstvo i ubuduće snažno podržavati sve policijske agencije u BiH, kao i projekte koji zemlju približavaju Evropi i evroatlantskim integracijama, posebno u oblasti sigurnosti.

Direktor SIPA-e Mirko Lujić poručio je mlađim inspektorima da će raditi veoma složen posao u izuzetno uspješnoj agenciji, koja radi na najtežim slučajevima krivičnih djela.

"Od vas se očekuje da radite bolje, a to bolje počinje već danas. Za vas je organizovan vrlo tijesan program radi upoznavanja o radu agencije i vašim obavezama na početku rada, nakon čega ćete vrlo brzo preći na pozicije na koje ste raspoređeni", rekao je Lujić i dodao da ne sumnja da će mladi inspektori sve svoje zadatke uspješno odraditi.

Današnjem polaganju zakletve prisustvovali su direktori ostalih policijskih agencija u BiH, te načelnici organizacionih jedinica SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: