BiH
5

Treća faza izgradnje sportske dvorane u Buča Potoku

FENA
Sportska dvorana u Buča Potoku
Sportska dvorana u Buča Potoku
Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor građevinske firme Unigradnja Mustafa Duraković potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na sportskoj dvorani "Srce", predviđenih trećom fazom projekta. Građevinsko-zanatski radovi na unutrašnjem uređenju objekta trebali bi početi uskoro i trajat će dva mjeseca.

Općina Novi Grad Sarajevo je iz ovogodišnjeg budžeta za ovu fazu realizacije projekta obezbijedila oko 407. 000 KM.

Inače, radi se o prvoj dvorani koju će dobiti stanovnici novogradskih naselja s desne strane rijeke Miljacke, koja će biti od velikog značaja za stanovnike naselja Buča Potok, Boljakov Potok, Briješće i drugih novogradskih naselja.

U ovaj projekt Općina Novi Grad Sarajevo do sada je uložila oko 1.620.000 KM, a za izgradnju kompletne dvorane potrebno je oko 2,5 miliona KM.

Prema idejnom projektu sportska dvorana će se moći koristiti za košarku, rukomet i druge sportove.

Ukupna površina objekta obuhvata oko 1.800 metara kvadratnih. Objekt se sastoji od suterena, prizemlja i galerije iznad ulaznog dijela. U suterenu je smještena trenažna dvorana, prostorije za rekvizite, četiri svlačionice, sanitarije za sportiste i invalidne osobe.

Nakon okončanja građevinsko-zanatskih radova, preostat će još da se uradi kotlovnica i vanjsko uređenje ambijenta oko dvorane, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad Sarajevo.