BiH
0

Trebinje: Otvoren Treći međunarodni festival zabavljača za djecu

SRNA
Trebinje (Foto: Arhiv/SRNA)
Trebinje (Foto: Arhiv/SRNA)
U Trebinju je danas svečano otvoren Treći međunarodni festival zabavljača za djecu, na kome će se predstaviti umjetnici sa područja Srbije i Crne Gore.

Otvarajući manifestaciju, načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk izrazio je zadovoljstvo što Festival zabavljača za djecu, uz brojne druge visokokvalitetne sadržaje, upotpunjuje kulturni milje ovog grada.

"Nastojimo, i na putu smo, da od Trebinja napravimo sredinu u kojoj će se lijepo i ugodno živjeti, sredinu u kojoj će djeca imati srećno djetinjstvo, a vjerujemo da će u budućnosti ovaj grad postati poznat i po ovom festivalu, čiji će program, siguran sam, u narednim godinama biti i masovniji i kvalitetniji", rekao je Ćuk.

Prvog dana festivala nastupiće Kulturni centar "Čarolija" iz Novog Sada sa predstavom za djecu pod nazivom "Muzika...ili ništa", te Predrag Vuković-Peđolino iz Beograda sa komadom "Ne psuj po podu". 

Sutra će se predstaviti Ratko Kraljević iz Sremskih Karlovaca sa predstavom "Djevojčica sa dugačkim stopalima", te Lutkarsko pozorištance "Ana i Slavko" iz Bara sa predstavom "Krokodokodili u Baru su bili...". 

U četvrtak, 12. aprila posljednjeg dana festivala, nastupiće Žarko Stanišić-Žabac iz Podgorice sa predstavom "Žarkove žabokrečine", nakon čega je predviđen revijalni program a zatim proglašenje pobjednika, te svečano zatvaranje Festivala i zajedničko druženje zabavljača i trebinjskih mališana. 

Svi sadržaji Festivala održavaju se u Domu mladih, sa početkom u 10.00 i 11.00 časova. 
Kroz Festival posjetioce će voditi Branko Babović - Đuro Palica i jedan od utemeljivača manifestacije Radojica Stanković - Šanta Panta.

Pokrovitelj manifestacije je opština Trebinje.