{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trebevićka žičara: Potpisan Memorandum o prikupljanju donacija za obnovu

23.10.2014. u 15:22
2
9
Trebevićka žičara: Potpisan Memorandum o prikupljanju donacija za obnovu
2
Trebevićka žičara: Potpisan Memorandum o prikupljanju donacija za obnovu
Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić danas je u prostorijama Gradske Uprave Grada Sarajeva potpisao Memorandum o sporazumijevanju za davanje novčane donacije i podrške u projektu "Revitalizacija Trebevićke žičare" između Grada Sarajeva i dr. Edmonda Offermanna, inicijatora donacije žičare.
Ovim memorandumom se usaglašava način podrške projektu putem donatorskih sredstava u svrhu nabavke nove elektromehaničke instalacije, kao i daljnji koraci u pravcu dovođenja projekta krajnjoj namjeri, a to je puštanje u funkciju revitalizirane Trebevićke žičare. Kao prilog tome, Offerman putem King Baudouin Foundation iz SAD-a izražava spremnost donirati finansijska sredstva u iznosu 3,8 miliona švicarskih franaka.

Donirana finansijska sredstva bila bi isključivo namijenjena za nabavku novih elektromehaničkih instalacija koje se između ostalog sastoje od pogonskog postrojenja (pokretačka jedinica i prateća oprema sa motorom i motorom za vanredne situacije), zateznog sistema, potrebnog postrojenja za garažiranje kabina, elektromehaničkih dijelova (kontrolnih tabli i ormara, električne opreme), potrebne prateće sigurnosne opreme i ostale opreme potrebne za instalaciju.

Prilikom ugradnje opreme koristit će se isključivo uobičajene evropske norme i odgovarajući standardi kao i evropske preporuke za rekonstrukciju žičara, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: