{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trebevićka žičara: Potpisan Memorandum o prikupljanju donacija za obnovu

23.10.2014. u 15:22
2
9
Trebevićka žičara: Potpisan Memorandum o prikupljanju donacija za obnovu
2
Trebevićka žičara: Potpisan Memorandum o prikupljanju donacija za obnovu
Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić danas je u prostorijama Gradske Uprave Grada Sarajeva potpisao Memorandum o sporazumijevanju za davanje novčane donacije i podrške u projektu "Revitalizacija Trebevićke žičare" između Grada Sarajeva i dr. Edmonda Offermanna, inicijatora donacije žičare.
Ovim memorandumom se usaglašava način podrške projektu putem donatorskih sredstava u svrhu nabavke nove elektromehaničke instalacije, kao i daljnji koraci u pravcu dovođenja projekta krajnjoj namjeri, a to je puštanje u funkciju revitalizirane Trebevićke žičare. Kao prilog tome, Offerman putem King Baudouin Foundation iz SAD-a izražava spremnost donirati finansijska sredstva u iznosu 3,8 miliona švicarskih franaka.

Donirana finansijska sredstva bila bi isključivo namijenjena za nabavku novih elektromehaničkih instalacija koje se između ostalog sastoje od pogonskog postrojenja (pokretačka jedinica i prateća oprema sa motorom i motorom za vanredne situacije), zateznog sistema, potrebnog postrojenja za garažiranje kabina, elektromehaničkih dijelova (kontrolnih tabli i ormara, električne opreme), potrebne prateće sigurnosne opreme i ostale opreme potrebne za instalaciju.

Prilikom ugradnje opreme koristit će se isključivo uobičajene evropske norme i odgovarajući standardi kao i evropske preporuke za rekonstrukciju žičara, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: