BiH
7

TrebaDH downhill utrka ovog vikenda za vrijedne nagrade

Klix.ba
TrebaDH downhill utrka dočekat će više desetina takmičara koji će pokazati svoje umijeće na dva točka u spustu niz Trebević.

U subotu je trening za sve prijavljene takmičare, dok će zvanično takmičenje biti održano dan poslije, u nedjelju 13. septembra. Kvalifikacije i finalna vožnja voze se od 12 sati. Organizatori su obezbijedili parking u blizini cilja, a neposredno preko puta cilja bit će i kamp za sponzore i takmičare.

Savages Crew u saradnji sa svojim sponzorima obezbijedili su vrijedne nagrade za pobjednike.

Pravila tokom TrebaDH takmičenja su sljedeća:

Utrka se vozi na hronometar, takmičari startaju svake dvije minute pri čemu takmičar mora propustiti takmičara koji ga sustigne, u protivnom će biti diskvalifikovan.

Svi takmičari moraju nositi full face kacigu i imati ispravan bicikl. Upotreba ostale zaštitne opreme nije obavezna ali je više nego poželjna.

Za utrku nije potrebna licenca i svi takmičari voze na sopstvenu odgovornost.

Nagrade za ukupni plasman su:

  1. mjesto - 500 KM (250 EUR)
  2. mjesto - 300 KM (150 EUR)
  3. mjesto - 100 KM (50 EUR)

Juniore i seniore (prva tri mjesta) očekuju vrijedne robne nagrade. Ukupni nagradni fond je preko 1.500 KM.

Za takmičere je tokom treninga i utrke obezbijeđen prevoz od cilja do starta, GSS, kao i hitna medicinska pomoć u slučaju padova.

Savages Crew još jednom napominje da maloljetnici koji žele učestvovati na takmičenju moraju imati pismeno odobrenje od strane roditelja. Svi ostali koji žele da vide kako izgleda prvo downhill takmičenje na Trebeviću, za vikend znate gdje treba biti - Trebević.