{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treba vam pomoć - pozovite "Zelenu liniju"

S
12.7.2010. u 15:39
0
14
Treba vam pomoć - pozovite "Zelenu liniju"
0
Treba vam pomoć - pozovite "Zelenu liniju"
"Zelena linija" – informativna linija predstavlja prvu instancu u pružanju informacija o temama kao što su: nasilje (u porodici, u vezama…), seksualnom uznemiravanju, diskriminaciji na osnovu spola, spolno prenosivim bolestima, seksualnom i reproduktivnom zdravlju.
"Zelena linija" je počela sa radom 2005. godine i otvorena je svakim radnim danom od 09.00 do 17.00 sati, što znači da svi mogu kontaktirati – bez obzira na godine i spol, a ukoliko žele mogu ostati anonimni. Do sada je na "Zelenu liniju" primljeno blizu 3000 poziva iz cijele Bosne i Hercegovine.

"Zelena linija" je društveno korisna, a svrha same linije ogleda se u tome da obezbijedi našim zainteresovanim građanima i građankama Bosne i Hercegovine sve potrebne informacij, jer one kao takve predstavljaju jako bitan segment socijalne sfere zajednice u kojoj živimo.

Koncept "Zelene linije" leži u informaciji kao osnovnom produktu rada linije.
Trenutno je u pripremi i web-stranica, na kojoj će svi moći pisati i postavljati pitanja na koja će dobiti blagovremen odgovor. Web će biti namjenjen prvenstveno mladima kako bi mogli saznati nešto više o tome kako prepoznati nasilje u vezi, kako reagovati, kome se obratiti za pomoć i sl.

Do tada "Zelenu liniju" možete pozvati na već dobro poznati broj: 033/22 33 66 ili kontaktirati putem e-maila: [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: