{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Treba ukinuti Sud BiH!"

S
31.10.2009. u 13:36
0
69
"Treba ukinuti Sud BiH!"
0
"Treba ukinuti Sud BiH!"
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dušanka Majkić smatra da je osnovni krivac za loše stanje u pravosuđu BiH nametnuti Zakon o sudu BiH zbog čega bi, kako je naglasila, i sam sud kao produkt nametnutog i neustavnog zakona trebalo ukinuti, prenosi list 'Press' njenu izjavu.
Majkićeva navodi da je u Sudu BiH drastično prekršen Zakon o zabrani diskriminacije, koji je nedavno usvojen u Parlamentu BiH.

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milorad Novković rekao je da VSTS nema nadležnost da određuje nacionalnu ravnotežu u Sudu BiH, jer su ta pitanja rješena Zakonom o sudu BiH.

Profesor banjalučkog Pravnog fakulteta Petar Kunić naglasio je da Predsjedništvo BiH hitno mora da stavi na dnevni red pitanje narušene nacionalne ravnoteže u Sudu BiH.

"Političari ne smiju da se miješaju u rad sudija, ali je raspored funkcija u tako važnoj instituciji kao što je Sud BiH prije svega političko pitanje i to govori o namjerama bošnjačkog vrha da iz Sarajeva vladaju svim u BiH, uključujući i pravosuđe", upozorio je Kunić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: