Mladen Ivanić
0

"Treba se okrenuti ekonomiji i pitanjima važnim za sve"

FENA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da u BiH neće biti "krupnih" ustavnih promjena i da zato nema suštinske potrebe, te naglašava da se svi trebaju okrenuti pitanju ekonomije što je ključno pitanje za boljitak svih građana.

"Umjesto sukoba i svađa o nečemu oko čega se ne možemo dogovoriti u BiH treba razvijati sistem koji će omogućiti brigu o ekonomskom razvoju te standardu ljudi“, rekao je predsjednik te stranke Mladen Ivanić i naglasio da će PDP na tome raditi u narednom periodu.

Na današnjem Saboru PDP-a, kojim je obilježena i 10-ta godišnjica djelovanja stranke, definirano je u novom programu rada i pet ključnih tačaka, koje se tiču školstva, zdravstva, penzijskog sistema i drugog na kojima će PDP insistirati u narednom periodu.

Budući da je 2010. i izborna godina u BiH, Ivanić je u izjavi novinarima rekao da PDP na narednim izborima očekuje da ostvari najbolji rezultat od svog formiranja.

"Mi smo svjesni okolnosti i da će nam biti zatvoreni kanali promocije prema građanjima, svjesni smo i činjenice da nećemo imati baš puno šanse da koristimo javne medije, ali ćemo zato radom na terenu nastojati da svoje poruke prenesemo ljudima“, rekao je Ivanić.

Najavio je i saradnju s drugim opozicionim partijama, bez obzira na različite stavove i vjeruje da ona ujedinjena može da osvoji više glasova od sadašnje vlasti SNSD-a.

"Znamo da među nama ima velih razlika, jedni bi voljeli u EU, drugi ne, jedni su oprezniji kada je u pitanju NATO, drugi su pozitivniji, ali ono što nas treba da ujedini je želja da se u RS-u zaustavi jednoumlje, da ne bude vlast samo jedne strukture, kao i želja da se ovdje razvije demokratija i da bude i drugačijih pogleda“, kaže predsjednik PDP-a.

Sve to, navodi, treba da ujedini opoziciju kako bi na izborima imala zajedničkog kandidata za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH iz RS-a.

Ivanić je mišljenja da se sadašnja vlast nema ničim pohvaliti, posebno ne u oblasti ekonomije.