{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Treba potaknuti na aplikacije kod Razvojne banke FBiH"

F
17.8.2009. u 12:35
0
3
"Treba potaknuti na aplikacije kod Razvojne banke FBiH"
0
"Treba potaknuti na aplikacije kod Razvojne banke FBiH"
Mustafa Mujezinović (Fotoservis)
Delegacija Vlade FBiH, predvođena premijerom Mustafom Mujezinovićem doputovala je danas u radnu posjetu Unsko-sanskom kantonu. U delegaciji Vlade su zamjenik premijera i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić i direktor Razvojne banke FBiH Ramiz Džaferović.
Članovi federalne delegacije prvo su se u Bihaću sastali s predstavnicima Vlade Unsko-sanskog kantona i većinom načelnika tamošnjih općina, a razgovaralo se o razvojnim projektima na području kantona, s posebnim osvrtom na ispunjavanje uvjeta za stand-by aranžman s MMF-om.

Federalni premijer Mujezinović, nakon sastanka novinarima je izjavio, da kada je u pitanju ovaj aranžman svi moraju pokazati maksimalnu odgovornost, prije svega kad su u pitanju uštede u budžetima, dok traje kriza.

"Nadam se da neće dugo trajati i da ćemo, kada su u pitanju plate i ostale naknade iz budžeta, što prije ne samo vratiti se na staro već ih i povećati", istakao je Mujezinović dodajući da u ovim vremenima krize svi trebamo pokazati solidarnost.

Izrazio je očekivanje da će USK vrlo brzo usvojiti rebalans ovogodišnjeg budžeta i zakon o uštedama, koji je već donesen na nivou FBiH, te da će prva tranša od MMF-a biti dodijeljenja upravo ovom kantonu, koji se kako je kazao, racionalno ponaša u šta se uvjerio na današnjem sastanku.

Premijer USK-a Dedić potvrdio njegova očekivanja, te kazao da se pored ovoga razgovaralo i o poticajima u poljoprivredi, posebno proizvođačima mlijeka te mogućnostima njihovog povećanja.

"Pored toga, želimo i da potaknemo prerađivače jer je proizvođačima poljoprivrednih proizvoda vrlo teško ih plasirati", istakao je premijer Mujezinović kazavši da u tom pravcu treba potaknuti što više ljudi da apliciraju kvalitetnim projektima kod Razvojne banke FBiH.

Potom su članovi federalne delegacije krenuli u posjetu Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić“, nakon čega će na sastanak u velikokladuški "Agrokomerc", te u Bosansku Krupu, gdje će se sastati s općinskim načelnikom Arminom Halitovićem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: