{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treba nam cjelovitost, a ne daljnje usitnjavanje administracije

F
27.1.2009. u 16:40
0
3
Treba nam cjelovitost, a ne daljnje usitnjavanje administracije
0
Treba nam cjelovitost, a ne daljnje usitnjavanje administracije
Bosanskohercegovačka podrinjska narodna stranka (BPNS) smatra kako ideje o "SAO pokrajinama i uvođenju entiteta... svjedoče o težnjama za raspadom Bosne i Hercegovine".
- Treba nam cjelovitost, a ne daljnje usitnjavanje administracije i preskupog činovničkog aparata. Treba nam jačanje države, a ne odumiranje države, ističe BPNS u današnjem saopćenju.

Stranka smatra kako iz istog razloga država ne smije i ne treba da prepisuje imovinu na entitete, jer je to abdikacija države.

BPNS se zalaže "za što manje kantona, što manje podjela, što manje ili nikako distrikta - samo rad, poštivanje, saradnja i EU".

Iz ove stranke napominju kako bi Sarajevo distrikt bio i kraj bitke za BiH, navodeći da su tri entiteta u BiH i kao ideja stalna nestabilost za Bosnu i Hercegovinu i njen put ka evropskom udruživanju.

- Entiteti se stvaraju da bi se kasnije "prirodno"spajali sa svojim maticama Hrvatskom i Srbijom po sistemu ko čeka dočeka. Bošnjaci bi u tom slučaju dobili stratus “Palestinaca”, a podrinjci ostali bez svog Podrinja, navodi se u saopćenju.

- Ako je sve ovo pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice onda ona ne shvata da sa ovim nikada neće zadovoljiti trenutne rušioce BiH. Ako je to od međunarodne zajednice poduprto onda sve navedeno ona ne vidi, a onaj što ne vidi problem nikada ga ne može ni rješiti, smatraju u BPNS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: