Bojana Krišto
0

"Treba brzo pronaći krivce za nesreću u Vitezu"

FENA
Predsjednica FBiH Borjana Krišto uputila je danas pismo federalnom ministru unutrašnjih poslova Muhidinu Aliću i ministru unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Sedžadu Milanoviću tražeći žurnu reakciju u pogledu pronalaska i procesuiranja izvršitelja i eventualnih nalogodavaca jučerašnjeg tragičnog događaja u Trgovačkom centru FIS Vitez.

Ona navodi da eksplozija tempirane naprave u Trgovačkom centru FIS Vitez, čiji epilog su jedna poginula, jedna teško i više lakše ozlijeđenih osoba, s pravom izaziva zaprepaštenje javnosti i zabrinutost za opću sigurnost svakog pojedinca, saopćeno je iz kabineta predsjednice Federacije BiH.

Žurna reakcija u pronalasku izvršilaca potrebna je zbog brutalnosti i bestijalnosti tog čina koji nadilazi okvire do sada poznatih kriminogenih ponašanja, usljed čega je osjećaj nesigurnosti dodatno pojačan.

Krišto je mišljenja da će se jedino na taj način opravdati povjerenje javnosti u rad nadležnih institucija i spriječiti osjećaj opće ugroženosti i nesigurnosti koji sada prevladava.

"Uvjerena sam da nadležni istražni organi posjeduju znanje i kapacitet te da svojim profesionalnim odnosom mogu odgovoriti ovom odgovornom zadatku", ističe se u pismu.

Predsjednica Krišto je uputila i telegrame sućuti obitelji nastradalog Zvonka Barbića, načelniku Vladi Aliloviću i stanovnicima općine Vitez, generalnom direktoru i vlasniku Trgovačkog centra FIS Vitez Peri Gudelju te njegovim djelatnicima, izrazivši najiskreniju sućut i suosjećanje te ozlijeđenim poželjela brz i uspješan oporavak.