{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tražiti nove forme saradnje

F
2.9.2008. u 15:38
0
0
Tražiti nove forme saradnje
0
Tražiti nove forme saradnje
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković je tijekom današnjeg susreta s novoimenovanim veleposlanikom SR Njemačke u Bosni i Hercegovini Joachimom Schmidtom istaknuo da dvije zemlje moraju tražiti nove forme ekonomske saradnje te da je Federalna vlada potpuno otvorena za sve inicijative koje vode u tom smjeru, saopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.
Prema riječima veleposlanika Schmidta, i naizgled sitni pomaci, kao što je nedavno otvaranje zračne linije Köln-Stuttgart-Sarajevo, jako su bitni u jačanju sveukupnih odnosa.

No, kako je kazao, još ima prostora za povećanje njemačkih investicija u BiH, što je ilustrirao činjenicom da je Njemačka po veličini razmjene drugi trgovinski partner naše zemlje, ali tek na petom-šestom mjestu kada je riječ o visini ulaganja.

Naglasak u današnjim razgovorima dat je na stvaranju formalnih i tehničkih preduvjeta za ostvarivanje pune suradnje Federacije BiH i Hessena, a na temelju Sporazuma što su ga potpisali federalni i premijer ove njemačke pokrajine, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: