Mirsad Kebo
0

"Tražit ću od Obhođaša da se vrati u Vladu"

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebu danas će u bolničkoj sobi na Klinici na Koševu posjetiti ministar prostornog uređenja FBiH Salko Obhođaš, koji je nedavno podnio ostavku na ovu funckiju zbog idejnog projekta Koridora 5C, koji će, kako je naveo, na području Blagaja i Počitelja trajno uništiti povijesno gradsko naslijeđe.

Kebo očekuje da će danas dobiti više informacija o razlozima njegove ostavke, te da će pokušati iskoristiti svoj lični autoritet kako bi ministra naveo da opozove svoju ostavku i vrati se u rad Vlade FBiH.

„Ministar Obhođaš je vrlo vrijedan i odgovoran ministar, njena ostavka je bio moralni čin. No, ja ću tražititi od njega, insistirat ću da promjeni svoju odluku, jer smatram da je u ovom trenutku najbitnije da sačuvamo stabilnost Vlade FBiH kako bi se mogli rješavati gorući problemi građana“, kazao je Kebo u razgovoru za Sarajevo-x.com.

Visoki funkcioneri SDA već su ranije razgovarali sa ministrom Obhođašem, no ti sastanci nisu do sada naveli ministra da odustane od svoje odluke. No, potpredsjednik Kebo smatra da 'neki ljudi imaju više autoriteta', te da 'funkcija ne znači ujedno i autoritet'.

„Postoji specifičan odnos između mene i ministra Obhođaša, on je bio jedan od mojih najbližih saradnika dok sam bio ministar za izbjeglice i raseljena lica BiH, te vjerujem da ću ministra prihvatiti moj savjet kao savjet oca ili starijeg brata“, kaže Kebo.

Potpredjednik Federacije BiH na Kliničkom centru oporavlja se od povreda zadobivenih padom u svojoj kući. Odgovor od ministra Obhođaša o tome da li se namjerava vratiti u rad Vlade, nismo uspjeli dobiti.