{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Tražimo napismeno zašto je Sadović lošiji od ostalih'

F
14.7.2009. u 14:29
0
26
'Tražimo napismeno zašto je Sadović lošiji od ostalih'
0
'Tražimo napismeno zašto je Sadović lošiji od ostalih'
Predsjedavajući Kluba poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu državnog parlamenta Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima da na Klubu do sada nije razgovarano o tome kako će poslanici te stranke glasati ukoliko u Parlament dođe zahtjev za smjenu ministra sigurnosti BiH Tarika Sadovića.
"Svi mi ćemo vjerovatno da glasamo zavisno od toga kakvi argumenti za smjenu dođu, koju argumentaciju nam daju“, kazao je on.

Sutra će biti diskusija na Predsjedništvu SDA i vidjet ćemo, dodao je on, koji su to argumenti.

"Oni su zasad samo nagovješteni tako da ja ne bi s njima špekulisao danas. Sutra ćemo ih znati precizno. Morat ćemo tačno dobiti napismeno o čemu se radi, šta je problem gospodina Sadovića, zašto je on to lošiji od ostalih ministara. Čitavo to Vijeće ministara nije dovoljno dobro i vjerovatno bi zaslužilo da se puno toga mijenja. Zašto je baš Tarik Sadović problem, zašto su ostali u redu i mogu ostati, a eto on treba da ode. Moramo dobiti taj argument. Moram dobiti taj argument kao čovjek, prije svega“, kazao je Izetbegović.

Na pitanje da li je za njega lično dovoljno dobar argument da je Sadovićevo povlačenje traženo pod određenim pritiskom, pod uvjetom da su te tvrdnje tačne, Izetbegović je odgovorio: “Za mene nije.”

"Čovjek koji biva smijenjen mora biti ili da je nesposoban, mora biti problem za ovu zemlju ili za ovaj narod njegov odnos, a ne za sujetu nekih stranaca. Vidjet ćemo, možda je rano još uvijek špekulirati o tome. Sutra ćemo precizno znati šta je pravi problem pa ćemo se u odnosu na to postaviti. Ako je problem Sadovićev odnos prema Vijeću ministara, prema narodu, prema državi BiH, bit će smijenjen. Ako je to neki stranac kome ide na nerve, prvi neću biti za to da se iz takvih razloga čovjek smjenjuje", kazao je Izetbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: