Općina Ljubuški
0

Traže se kradljivci

Sarajevo-x.com
U noći s četvrtka na petak, u mjestu Cerno, općina Ljubuški, dvojica nepoznatih počinitelja provalili su u trgovinu bijele tehnike i namještaja "Deltra“, javili su nam iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da su nepoznati počinitelji presjekli telefonski kabel i onesposobili alarm nakon čega su podesnim sredstvom provalili u objekt iz kojeg su otuđili ukupno 46 komada razne tehničke robe, ukupne vrijednosti 25.015 KM.

Između ostalog, provalnici su otuđili četiri laptopa marke Acer, laptop marke Asus, dva digitalna fotoaparata i dvije digitalne kamere marke Genius, sedam auto CD playera, tri LCD televizora, više LCD monitora i drugo.

Analizirajući modus operandi provalnika vidljivo je da je riječ o profesionalcima s bogatim iskustvom. Međutim, provalnici nisu onesposobili sigurnosne kamere tako da MUP raspolaže s više njihovih fotografija koje su objavili na web stranici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Građane koji poznaju ove osobe, ili koji imaju bilo kakva saznanja koja bi mogla pomoći u identifikaciji ovih osoba, policija moli da se jave na broj telefona (039) 835 – 802, (039) 835 – 801 ili na (039) 830 – 808, a s područja Zapadnohercegovačkog kantona mogu nazvati i na besplatni telefon 122.

Građani nas mogu kontaktirati anonimno i svima jamčimo potpunu diskreciju, poručuju iz MUP-a ovog kantona.