Dan Općine
131

Travnik u znaku djece: Uz tortu, slatkiše i muziku proslavljen rođendan

E. M.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Povodom obilježavanja 11. po redu manifestacije Dan općine Travnik, danas je u Travniku upriličeno niz različitih kulturno-zabavnih i sportskih sadržaja.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović iskoristio je priliku za druženje sa sugrađanima i gostima, te naglasio važnost manifestacije koja spaja i ujedinjuje sve Travničane u jednom cilju.

"Prekrasno proljetno vrijeme u Travnik je donijelo pregršt zabavnih i zanimljivih sadržaja i aktivnosti koje imaju za cilj prezentaciju i promocuju svega onoga što Travnik jeste", kazao je Dautović.

Na Centralnom gradskom trgu, sedmog dana obilježavanja manifestacije, Travničani i prolaznici su imali priliku razgledati ponudu brojnih info štandova koji su nanizani jedan do drugog privlačili pažnju.

Kako su istakli organizatori, veliko interesovanje svih generacijski skupina plijenila je prezentacije sportsko-streljačkog kluba Target, kao i izložba vozila muzejske vrijednosti kluba Oldtimer Classic.

Također, danas je oko 20 biciklista u organizaciji Biciklističkog kluba Travnik učestvovalo u cikloturističkoj turi pod nazivom "Biciklom kroz historiju Travnika".

Ni ove godine nisu izostavljeni ni oni najmlađi, već su oni polazna tačka kompletne manifestacije koja se ove godine održava pod motom „Travnik u očima djeteta“.

Stoga su danas, kako je naglasila glasnogovornica manifestacije Aldijana Dizdar, pored brojnih sadržaja posvećenih upravo njima, najmlađi uživali i u višesatnom druženju i zabavi uz brojne zanimljive aktivnosti kao i proslavu rođendana prvorođenih beba na sam Dan općine Travnik u periodu od kada se obilježava Dan općine Travnik.

"Od 2012. godine do danas rođeno je 22 djece u dvije travničke bolnice, koji su danas sa brojnom drugom djecom u parku ispred Općine Travnik, uveličali jednu od najljepših aktivnosti obilježavanja Dana općine Travnik", kazala je Dizdar.

Prema njenim riječima, ovogodišnja manifestacija se održava na različitim lokacijama u Travniku u naredne dvije sedmice ponudit će brojne umjetničke izložbe i performanse, promocije knjiga i pozorišnih predstava, raznovrsna edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, ali i mnoštvo sportskih aktivnosti.

Organizatori su uputili poziv na zajedničko druženje u proljetnim danima u Travniku i sadržajima u kojima učestvuje više od 3000 učesnika.