{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Transparency International BiH je ključni akter borbe protiv korupcije

F
2.7.2008. u 14:08
0
0
Transparency International BiH je ključni akter borbe protiv korupcije
0
Transparency International BiH je ključni akter borbe protiv korupcije
Transparency International (TI) sa sjedištem u Berlinu se danas obratio vladama država i njihovim ambasadama prisutnim u BiH povodom serije neobjašnjivih medijskih napisa o ogranku u Bosni i Hercegovini.
"Iako je TI BiH ključni akter borbe protiv korupcije, a za vladavinu prava i od suštinskog je značaja po zemlju i region, neosnovane tvrdnje premijera RS-a Milorada Dodika, koje oslikavaju ogranak TI za BiH kao kriminalni elemenat, uz impliciranje pravnih sankcija i prijetnji, dodatno su usložnile situaciju. Vjerujemo da će vladavina prava pobijediti i da će ovakve optužbe dobiti mogućnost nezavisnog suočavanja sa pravosuđem Bosne i Hercegovine u punom skladu sa principima pravičnog procesa i nepristrasnošću. Takođe čvrsto držimo da su ovakvi napadi potpuno neprihvatljivi u bilo kojoj zemlji ili njenom entitetu, koji se temelje na demokratiji i vladavini prava", ističe se u saopćenju Transparency Internationala.

Transparency International očekuje jasan stav entitetskih i državnih vlasti, kao i međunarodne zajednice, da se ovakav tretman nezavisnih organizacija neće tolerisati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: