{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Transparency International BiH je ključni akter borbe protiv korupcije

F
2.7.2008. u 14:08
0
0
Transparency International BiH je ključni akter borbe protiv korupcije
0
Transparency International BiH je ključni akter borbe protiv korupcije
Transparency International (TI) sa sjedištem u Berlinu se danas obratio vladama država i njihovim ambasadama prisutnim u BiH povodom serije neobjašnjivih medijskih napisa o ogranku u Bosni i Hercegovini.
"Iako je TI BiH ključni akter borbe protiv korupcije, a za vladavinu prava i od suštinskog je značaja po zemlju i region, neosnovane tvrdnje premijera RS-a Milorada Dodika, koje oslikavaju ogranak TI za BiH kao kriminalni elemenat, uz impliciranje pravnih sankcija i prijetnji, dodatno su usložnile situaciju. Vjerujemo da će vladavina prava pobijediti i da će ovakve optužbe dobiti mogućnost nezavisnog suočavanja sa pravosuđem Bosne i Hercegovine u punom skladu sa principima pravičnog procesa i nepristrasnošću. Takođe čvrsto držimo da su ovakvi napadi potpuno neprihvatljivi u bilo kojoj zemlji ili njenom entitetu, koji se temelje na demokratiji i vladavini prava", ističe se u saopćenju Transparency Internationala.

Transparency International očekuje jasan stav entitetskih i državnih vlasti, kao i međunarodne zajednice, da se ovakav tretman nezavisnih organizacija neće tolerisati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: