BiH
9

Tramvajski saobraćaj na relaciji Nedžarići-Ilidža potpuno obustavljen

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Tramvajski saobraćaj na relaciji od Nedžarića do Ilidže od jutros je potpuno obustavljen, a na ovoj dionici neće saobraćati do 11. avgusta, potvrđeno je za Klix.ba u Službi za odnose s javnošću preduzeća GRAS.

"Tramvaji ne saobraćaju od jutros zbog izvođenja radova na iskopu temelja i izgradnji podhodnika na saobraćajnom objektu Stupska petlja", rekla je Samira Kadić, glasnogovornica GRAS-a.

Iz GRAS-a je saopćeno da je ova odluka donesena u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a zbog izvođenja radova na saobraćajnom objektu Stupska petlja.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica nam nije mogao dati više informacije, jer je na godišnjem odmoru i nije upoznat sa dešavanjima oko radova na izgradnji Stupske petlje.

Prevoz putnika na relaciji od okretnice Nedžarići do Ilidže obavljat će se autobusima uz obavezno korištenje svih stajališta naspram tramvajske pruge.

Polazno stajalište iz Nedžarića bit će iz ulice Džemala Bijedića, (kod pijace Heco) dok će završno (privremeno) stajalište iz smjera Ilidže biti kod hotela Radon Plaza.

Prilikom presjedanja pojedinačne karte iz jednog vida prevoza važt iće za nastavak putovanja drugim vidom prevoza.