BiH
59

Tramvaji u novogodišnjoj noći voze do 03:00 sata

FENA
Na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog proslave novogodišnjih praznika doći će do izmjena u saobraćanju javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevu.

Tramvajski saobraćaj od 19 sati neće biti u funkciji od Skenderije do Baščaršije, a saobraćat će na relaciji Ilidža - Skenderija i radit će do 03.00 sati.

Autobuska linija broj 31e Vijećnica - Dobrinja dijelom će mijenjati trasu te će od Skenderije saobraćati trolejbuskom trasom od Trga Austrije gdje će se okretati, a radno vrijeme na ovoj liniji će biti produženo do 02.00 sati.

Autobuske linije koje polaze sa terminala Dom Armije iza 19 sati polazit će sa terminala Park.

Javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevu 1. i 2. januara saobraćat će po prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje, a 3. januara će na svim vidovima saobraćaja biti subotnji red vožnje, osim na autobuskim linijama broj 29 Sutjeska - Kamenica i 47 Ilidža - Trnovo koje će funkcionisati po režimu radnog dana.

Iz GRAS-a u današnjem saopćenju podsjećaju i na uspostavljen svakodnevni prijevoz na Bjelašnicu.

Obzirom na početak zimskog školskog raspusta, a samim tim i na smanjen priliv putnika od 6. do 28. januara javni gradski saobraćaj u KS-u saobraćat će po zimskom režimu vožnje. Time, saobraćaj podrazumijeva smanjen obim prijevoza, a novi redovi vožnje bit će postavljeni na polaznim terminalima.

Prema zimskom režimu vožnje u funkciji neće biti minibuska linija za Ušivak, dok će smanjen obim prijevoza biti na autobuskim linijama broj 23c za Boljakov potok, 26 Dobroševiće, 29 Kamenicu, 33a Pazarić, 45 Dejčiće, 78 Turčin - Budmolići te na minibuskim linijama broj 57 za Osenik, 76 Mokrine, 77 Lokve, 79 Ljubovičiće, 80 Korču, 81 Luke, 82 Kasatiće, 84 Miševiće, 90 Trzanj, 94 Goru, 45 Dejčiće, 48 Delijaše i na tramvajskoj liniji broj 1 Baščaršija - Željeznička Stanica.

Redovi vožnje na ostalim linijama gradskog prijevoza ostat će nepromijenjeni.

Iz GRAS-a napominju da će u dane praznika u funkciji biti linija za izletišta Barice, Trebević i Bjelašnicu.