BiH
11

Tramvaji u nedjelju neće voziti od Čengić Vile do Muzeja

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a radi izvođenja neophodnih radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici u Pofalićima, u nedjelju, 16. juna, u vremenu od 07.30 do 18.00 sati tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji od Čengić Vile do stajališta Muzeji.

Na ovoj relaciji putnike će umjesto tramvaja prevoziti autobusi, a karta će važiti prilikom presjedanja.

Tramvajski saobraćaj odvijat će se na relacijama Baščaršija - Željeznička stanica i Čengić Vila - Ilidža.

Također, u skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, produžen je period trajanja izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza koja je na snazi od 21. maja 2013. godine zbog radova na terminalu Drvenija.

Umjesto do 17. juna kako je to prethodno bilo planirano, izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza zbog radova na terminalu Drvenija bit će na snazi do 25. juna.

Trolejbuske linije 101 Otoka - Trg Austrije, 103 Dobrinja - Trg Austrije i 104 Mojmilo - Trg Austrije saobraćaju preko okretnice Jezero, autobuske linije 18 Drvenija - Pofalići, 41 Drvenija - G. Velešići i 41a Drvenija - D. Velešići, a minibuske linije 59 Trg Austrije - Širokaća i 98 Latinska Ćuprija - Trebević polaze sa trolejbuskog stajališta Skenderija u smjeru Dobrinje.

Minibuska linija 62 Drvenija - G.Velešići polazi sa terminala Park, saopćeno je iz službe za odnose sa javnošću GRAS-a.