Veliki problemi s javnim prijevozom
0

Tramvaji stali zbog udesa na Otoci

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Tramvajski saobraćaj u Sarajevu je obustavljen u kasnim popodnevnim satima ponedjeljka zbog udesa na Otoci, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako nam je rečeno, u udesu je učestvovao tramvaj te još tri vozila, a povrijeđenih nije bilo. Međutim, zbog policijskog uviđaja tramvaji nisu mogli dalje, što je dovelo do velikih gužvi u popodnevnoj "špici", kad se ljudi vraćaju kućama. Po završetku uviđaja tramvajski saobraćaj ponovo je profunkcionisao, a stajali su više od 30 minuta.

I prije ovog udesa bilo je danas problema sa saobraćanjem tramvaja, a u GRAS-u su nam rekli da je to zbog povlačenja tramvaja koji je bio u kvaru, zbog čega je saobraćaj bio znatno usporen.

"Ovo vrijeme je pogubno za tramvaje, jer snijeg lako dođe u prostor gdje su instalacije i motor tramvaja pa dolazi do kvarova. Tako je bilo i danas, imali smo jedan pokvaren tramvaj što nam je dodatno usporilo saobraćaj", rekla nam je Samira Kadić iz pres-službe GRAS-a.

Danas je također bilo problema i s trolejbusima, koji su stajali gotovo dva sata, od 14:45 do 16:30, zbog kvara na trolejbuskoj mreži u naselju Hrasno. Međutim, prema informacijama s terena, trolejbusi i nakon 16:30 saobraćaju dosta otežano pa su gužve u gradu velike, a mnogi su opet morali pješice kući.