BiH
189

Tramvaji i trolejbusi ne rade, saobraćajni kolaps u gradu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tramvajski i trolejbuski saobraćaj u Sarajevu ni jutros ne radi, zbog odluke Elektroprivrede BiH da GRAS-u isključi struju. U glavnom gradu vlada saobraćajni kolaps.

Zbog saobraćajnog kolapsa, nastava u srednjim školama u Sarajevu počinje u 8:50 sati, dok učenici u drugoj smjeni nastavu završavaju u 18:20 sati.

Podsjetimo, GRAS-u je jučer isključena struja zbog duga od 2,9 miliona KM. Direktor Elektroprivrede Elvedin Grabovica istakao je da će struja GRAS-u biti uključena tek kada uplate barem tekuću fakturu u iznosu od 160.000 KM.

Uprava Grada Sarajeva oštro je osudila postupak Elektroprivrede BiH koja je isključila električnu energiju GRAS-u i hiljade ljudi ostavila na cjedilu, te su zatražili od od menadžmenta KJKP GRAS da što hitnije sa Vladom Kantona Sarajevo i Elektroprivredom BiH pronađe kompromisno rješenje, kako bi što prije profunkcionisao tramvajski i trolejbuski saobraćaj.

Pretpostavlja se da bi GRAS danas mogao uplatiti tekuću fakturu, a dok se ponovo ne uspostavi redovan tramvajski i trolejbuski saobraćaj apelujemo na vozače da pokažu solidranost te da učenike, studente, starije, bolesne, invalide... prevezu do željene destinacije.