|

Tramvaj zvani čežnja za stanovnike Kasindolske

Tramvaj zvani čežnja za stanovnike Kasindolske
0
S
Piše: N. Jamaković
10.11.2010. u 08:13
14
komentara
0

dijeljenja
Tramvaj zvani čežnja za stanovnike Kasindolske Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
"Kad će biti otvoreno odavno postavljeno tramvajsko stajalište u blizini Kasindolske ulice u općini Ilidža", glasilo je pitanje našeg čitatelja. Odgovor smo, logično, potražili u GRAS-u, no naišli smo na iznenađenje.
Samira Kadić iz Službe za odnose s javnošću tog preduzeća nas je gotovo "ubijedila" da se ne radi o tramvajskom, već "vjerovatno o autobuskom stajalištu", jer su, kako je kazala, sva tramvajska stajališta postavljena i u funkciji. Ona nas je uputila na Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, gdje smo "saznali" da se, da usput informišemo i Kadićevu, ipak radi o tramvajskom stajalištu.

"Direkcija za puteve KS je na osnovu projekta Općine Ilidža, u sklopu rekonstrukcije ulice Rustempašina, izgradila dio tramvajskog stajališta. Projektom nije riješen sigurnosni aspekt kao što je usmjeravanje pješaka, postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, uređenje pješačkog prilaza te semaforizacija raskrsnice, za što je potrebna i saglasnost MUP-a. To znači da Općina Ilidža treba doraditi projekt i pribaviti saglasnosti kako bismo izdali odobrenje za korištenje tramvajskog stajališta", rečeno nam je u Ministarstvu.

Dodali su da troškove projektovanja, izgradnje i održavanja pješačkog prilaza treba snositi Općina, te kako su građani posebno zainteresovani za ovo stajalište otkako je postavljen sistem kontrole naplate na tramvajskom terminalu Ilidža.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...