{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tramvaj "Vaša sigurnost, naša obaveza -122" pušten u promet

F
20.7.2007. u 15:45
0
0
Tramvaj "Vaša sigurnost, naša obaveza -122" pušten u promet
0
Tramvaj "Vaša sigurnost, naša obaveza -122" pušten u promet
Promotivnom vožnjom za predstavnike najviših policijskih zvaničnika bh. agencija za provođenje zakona i Policijske misije Evropske unije (EUPM) danas je u promet sarajevskim ulicama zvanično pušten tramvaj "Vaša sigurnost, naša obaveza - 122".
Poruka ove kampanje EUPM-a je opredijeljenost policije BiH ka poboljšanju komunikacije i izgradnje mjera povjerenja između policije i građanstva.

"Uprkos niskom budžetu i nedostatku tehničke opreme policija u BiH svoj posao radi veoma dobro. EUPM će nastaviti pomagati policijske snage i podržavati njihovu borbu protiv svih oblika kriminala", kazao je novinarima šef EUPM-a, brigadni general Vincenzo Coppola.

On je istakao kako je važan segment u borbi protiv kriminala i podrška građana koji trebaju vjerovati policiji i zajedno s njima raditi na izgradnji sigurnog okruženja.

Prema riječima v.d. direktora SIPA-e Seada Lisaka građani trebaju pomoći policijskim snagama u njihovim nastojanjima da im osiguraju siguran život.

"Stoga je povjerenje koje građani imaju u policiju od presudne važnosti. Uvjeren sam da će ova akcija donijeti pozitivne rezultate a približavanje i bolja saradnja između policije i građanstva ostaje prioritet rada SIPA-e", kazao je Lisak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: