{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trajno riješiti smještaj institucija BiH koje imaju sjedište u Mostaru

F
29.9.2015. u 15:29
0
6
Trajno riješiti smještaj institucija BiH koje imaju sjedište u Mostaru
0
Trajno riješiti smještaj institucija BiH koje imaju sjedište u Mostaru
Zgrada institucija BiH u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Vijeće ministara BiH je danas, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo Odluku o odobravanju Projekta nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru, s ciljem sistemskog rješavanja problema smještaja institucija BiH, a na osnovu zaključaka Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH te preporuka Ureda za reviziju institucija BiH.
Projekt je vrijedan 5.000.000,00 KM, a sredstva su već planirana u budžetu institucija BiH za 2015. godinu i nema novih finansijskih izdvajanja, a vodit će se kao Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period od 2015. do 2017. godine.

Vijeće ministara BiH će, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donijeti posebnu odluku kojom će se precizno utvrditi cijena, lokacija i površina objekta koji je predmet nabavke.

Kupovinom objekta dugoročno se rješava pitanje smještaja za institucije BiH sa sjedištem u Mostaru i ostvaruju nove budžetske uštede, što je jedan od prioriteta aktuelnog Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: