{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Traje istraga zločina u logoru Silos

S
27.1.2010. u 12:30
0
0
Traje istraga zločina u logoru Silos
0
Traje istraga zločina u logoru Silos
Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv više osoba koje se terete za ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti u logoru Silos u Tarčinu kod Sarajeva, izjavio je Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Istragu vodi regionalni tim 4 Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH.

"Specifičnost ovog predmeta je da postoji jako veliki broj svjedoka, čak više stotina osoba koje se pominju kao svjedoci u tom predmetu i Tužilaštvo provodi aktivnosti vezane za njihovo saslušanje", rekao je Grubešić.

Prema njegovim riječima, dio svjedoka koji su bili zatvoreni u logoru Silos napustio je BiH nakon rata i žive u trećim zemljama, zbog čega se do njih teško dolazi.

"Nastavljamo rad na tom predmetu i nadamo se da ćemo uspjeti da istragu uspješno privedemo kraju i da kazneno procesuiramo osobe odgovorne za zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti u logoru Silos u Tarčinu", rekao je Grubešić.

Portparol Tužilaštva je dodao da se u javnosti često kritikuje dugogodišnje neprocesuiranje nekih predmeta i naglasio da posebno odjeljenje za ratne zločine u ovoj pravosudnoj instuticiji postoji tek od 2005. godine.

"Mi možemo obrazložiti javnost šta je sa predmetom u posljednjih četiri, pet godina, a šta se dešavalo prethodnih 10 godina treba pitati institucije kod kojih je taj predmet ranije bio", rekao je Grubešić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: