Parking kod SCC-a
1k

Tragikomična situacija u centru Sarajeva: Pogledajte kako radnici "krpe" rupe na cesti

Klix.ba
Kod parking prostora Sarajevo City Centra u srcu Sarajeva uposlenici KJKP "Rad", bez ikakve mehanizacije, rade na saniranju rupa na cesti koje su do sada remetile normalno odvijanje saobraćaja ovim dijelom grada.

S obzirom na to da su građani glavnog grada BiH u proteklom periodu prijavili rupe na cesti i to na više lokacija, koje mogu kako oštetiti automobil tako i ugroziti sigurnost učesnika u saobraćaju, dva radnika KJKP "Rad" od ranih jutarnjih sati rade na ispunjavanju šupljina na cesti.

Međutim, očevici su primijetili da ovi uposlenici osim lopate i službenog vozila ne posjeduju nikakvu drugu mehanizaciju i da su prinuđeni rukama i nogama sanirati oštećenja na asfaltu.

Naime, jedan od radnika iz prikolice službenog vozila lopatom zahvaća smjesu kojom zatim ispunjava rupe na putu, a umjesto valjka nogama nastoji ravnomjerno rasporediti smjesu na cesti.

Već duži period stanovnici Sarajeva se žale na lošu putnu infrastrukturu i apeluju da se u što kraćem vremenskom roku poduzmu konkretne mjere kojim bi se sistemski pristupilo rješavanju ovog problema.