Tragikomična situacija u centru Sarajeva: Pogledajte kako radnici "krpe" rupe na cesti

Klix.ba
15.2.2019. u 16:32
1.008
169
Tragikomična situacija u centru Sarajeva: Pogledajte kako radnici "krpe" rupe na cesti
1.008
Kod parking prostora Sarajevo City Centra u srcu Sarajeva uposlenici KJKP "Rad", bez ikakve mehanizacije, rade na saniranju rupa na cesti koje su do sada remetile normalno odvijanje saobraćaja ovim dijelom grada.
S obzirom na to da su građani glavnog grada BiH u proteklom periodu prijavili rupe na cesti i to na više lokacija, koje mogu kako oštetiti automobil tako i ugroziti sigurnost učesnika u saobraćaju, dva radnika KJKP "Rad" od ranih jutarnjih sati rade na ispunjavanju šupljina na cesti.

Međutim, očevici su primijetili da ovi uposlenici osim lopate i službenog vozila ne posjeduju nikakvu drugu mehanizaciju i da su prinuđeni rukama i nogama sanirati oštećenja na asfaltu.

Naime, jedan od radnika iz prikolice službenog vozila lopatom zahvaća smjesu kojom zatim ispunjava rupe na putu, a umjesto valjka nogama nastoji ravnomjerno rasporediti smjesu na cesti.

Već duži period stanovnici Sarajeva se žale na lošu putnu infrastrukturu i apeluju da se u što kraćem vremenskom roku poduzmu konkretne mjere kojim bi se sistemski pristupilo rješavanju ovog problema.


Komentari (169)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: