Policijski bilten
6

Tragična novogodišnja noć u Zenici, u TK 19 saobraćajnih nesreća, u Mostaru sve mirno

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Na području Zeničkog-dobojskog kantona u toku protekle noći zabilježeno je pet krivičnih djela, dvije saobraćajne nezgode sa tri smrtno stradala pješaka, narušavanje javnog reda i mira te požar u Žepču u kojem je poginula jedna ženska osoba.

Načelnik Službe Hitne pomoći dr. Delibašić je kazao da su u protekla 24 sata zabilježena 64 pregleda, od čega 44 na terenu te da su imali i intervenciju gdje su nakon saobraćajne nesreće na M-17 konstatirali smrt dvije osobe.

Nije bilo povreda od pirotehničkih sredstava, a zenički vatrogasci su imali četiri intervencije. Tri na gašenju otpada u kontejnerima te jednu u Žepču gdje je u požaru preminula ženska osoba.

Tuzlanski kanton je izašao iz prilično burne novogodišnje noći u kojoj se, između ostalog dogodilo 19 saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno osam osoba, potvrđeno je za Klix.ba iz dežurnih službi.

Kako nam je rečeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u novogodišnjoj noći zabilježeno je najviše saobraćajnih nesreća, njih čak 19. Tom prilikom osam osoba zadobilo je povrede. Tri osobe su prošle s lakšim tjelesnim povredama, dok kod pet stepen povreda nije utvrđen.

Javni red i mir je narušen šest puta, počinjeno je šest krivičnih djela, a policajci su intervenisali i u jednom slučaju prilikom nedozvoljene prodaje pirotehničkih sredstava.

Iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli rečeno nam je da je u protekla 24 sata pruženo 208 usluga, od čega su tri vezane direktno za novogodišnju noć, odnosno prekomjeran unos alkohola.

Tuzlaci su u novo ljeto ušli uz legendarni Plavi orkestar i spektakularan vatromet na Trgu slobode u ovom gradu, a kako nam je potvrđeno iz dežurnih službi, incidenti nisu zabilježeni.

Najluđu noć u Mostaru obilježio je sjajno organizirani doček, a prema dostupnim informacijama zaključujemo da je sve prošlo bez većin incidenata.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova HNK za Klix.ba su noćas kazali da je javni doček Nove godine, ali i ostala dešavanja prošla mirno i bez incidenata. Na obezbjeđivaju javnog dočeka na platou iza Gimnazije bile su angažovane jake redarske i policijske snage.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK za Klix.ba je kazao kako je u Čapljini jedna eksplozija napravila materijalnu štetu, ali srećom nije bilo stradalih.