{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tradicionalni pokladni karneval: Šarenilo i veselje na ulicama Tuzle

17.2.2015. u 14:00
18
20
Tradicionalni pokladni karneval: Šarenilo i veselje na ulicama Tuzle
18
Katolički školski centar Sveti Franjo iz Tuzle tradicionalno svake godine sredinom februara organizuje pokladni karneval koji je lijepa prilika za učenike, ali i sve druge zainteresovane građane, da javnosti prezentuju svoje kreacije.
Tako je bilo i danas na tuzlanskim ulicama, kada je razdragana kolona učesnika karnevala krenula od KŠC-a do gradskih trgova.

U stroju je bilo svega i svačega. Kriminalci i policajci, bolesnici i ljekari, đavoli i dobre vile - svi u istom stroju.

"Svake godine u februaru organizujemo pokladni karneval, a termin zavisi od vremenskih prilika. Najkreativnijim pojedincima bit će uručene nagrade, a svima njima je ostavljena sloboda kreativnosti", izjavio je Vlatko Rosić, direktor KŠC Sveti Franjo iz Tuzle.

Učesnici pokladnog karnevala proveli su dane i noći izrađujući svoje maske. Nekima su u pomoć priskakali ukućani, a neki su posao sami doveli do kraja.

"Radujem se svakom karnevalu, jer je to prilika da bar za trenutak budem u 'tuđoj koži', kaže nam jedan od učenika KŠC-a iz Tuzle.

Karnevalskoj koloni pridružio se i orkestar Balsika koji je bio muzička pratnja veselom druženju,

Nakon dolaska do Trga slobode i ugodnog druženja, učesnici karnevala vratili su se do KŠC-a, gdje su proglašeni ovogodišnji pobjednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: