{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tradicionalna humana akcija "Klasa", djeci podijeljeno 510 paketića

S
18.12.2007. u 14:19
0
0
Tradicionalna humana akcija "Klasa", djeci podijeljeno 510 paketića
0
Tradicionalna humana akcija "Klasa", djeci podijeljeno 510 paketića
Povodom nastupajućih praznika u "Klasu" je danas upriličena podjela 510 poklon paketa za djecu-članove Udruženja građana oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo, Udruženja"Društvo ujedinjenih građanskih akcija-Duga", Udruženja roditelja i prijatelja za pomoć osobama s mentalnom retardacijom "Oaza" i NVO altruista za pomoć s osobama s umanjenim sposobnostima "Svjetlo", te učenike OŠ Al Walidein-Gazzaz.
Riječ je o tradicionalnoj humanoj akciji koju "Klas", kao društveno odgovorna kompanija, organizira dva puta godišnje povodom Bajrama, Božića i drugih vjerskih praznika, te Nove godine. Paketiće je uručila Irmela Cero, PR manager "Klasa".

"U skladu s našom ustaljenom praksom, odlučili smo i ovog puta novac, koji bi bio utrošen na klasične objave prazničnih čestitki u medijima, usmjeriti na dodjelu paketića djeci s posebnim potrebama. Vjerujemo da je ovoj kategoriji stanovništva danas, u teškim socijalnim i ekonomskim uslovima u BiH, korisnija naša donacija nego čestitka objavljena u medijima".

Predstavnici ustanova kojima je dodijeljena donacija izrazili su veliku zahvalnost "Klasu" i istakli da su se do sada bezbroj puta uvjerili da ova kompanija redovno, a ne samo u vrijeme praznika, pomaže socijalno ugroženim kategorijama stanovnišva i djeci s posebnim potrebama.

"Vrijeme je darivanja i iskreni da budemo očekivali smo da će nas "Klas" obradovati, jer ova kompanija ima sluha za djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditelja, socijalno ugrožene... Djeci je uvijek drago primiti poklon i to se evo i danas vidi na njihovim licima", rekao je Haris Čaušević, predsjednik NVO "Svjetlo".

I djeca su na svoj način zahvalila "Klasu" za paketiće, zauzvrat darujući svoje ručno izrađene radove, kao što su svijeće, čestitke, slike, zahvalnice...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: