BiH
0

Tradicionalna "Hodnja mira" u Međugorju

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tradicionalna, 18. po redu, međunarodna "Hodnja mira" od Humca do Međugorja održana je danas na blagdan sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 28. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju.

Mnoštvo vjernika krenulo je u 6 sati ispred crkve sv. Ante na Humcu i u molitvi i pjesmi u čast Kraljice mira stiglo na konačno odredište, Međugorje.

Ovogodišnju "Hodnju mira" predvodio je fra Danko Perutina, a klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu fra Vjekoslav Milićević. Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju vjernike-hodočasnike dočekao je međugorski župnik fra Petar Vlašić te im udijelio blagoslov.

Inače, u Međugorje je već stigao veliki broj vjernika iz svih dijelova svijeta, a mnogi će se iz svojih mjesta u BiH i Republici Hrvatskoj u ovo hodočasničko mjesto uputiti pješice. Prema procjenama tamošnjih svećenika, sutra se očekuje posjet više od 100.000 hodočasnika koji će nazočiti misnim slavljima koja će se služiti na samu obljetnicu ukazanja.

Prema kazivanju šestero djece, koji su danas odrasli ljudi, njima se na Podbrdu u mjestu Bijakovići ukazala Gospa koja je preko njiih slala poruke svijetu, a nekima od njih, prema vlastitom kazivanju, Gospa se i dalje ukazuje i šalje poruke mira.

Premda Međugorje privlači brojne hodočasnike iz cijeloga svijeta i, prema podatcima Župnog ureda, već je oko 40.000.000 ljudi posjetilo ovo svetište, mjesni biskup i dalje niječe autentičnost Gospina ukazanja, a Vatikan se još uvijek nije službeno odredio prema ovim događajima.