Sastanak u Sarajevu
42

FOTO / Torabi od Mujezinovića primio poklon i zahvalu

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je danas u Sarajevu marokanskog iscjeljitelja Mekkija Torabija, koji je početkom oktobra došao u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom se premijer Mujezinović zahvalio Torabiju, u ime građana BiH, koji su mu u potrazi za izliječenjem dolazili, dolaze ili namjeravaju doći.

   Posebno je naglasio činjenicu da Torabi dolazi iz Maroka, zemlje s kojom Bosna i Hercegovina ima prijateljske odnose, što je bio i povod da se i danas tokom razgovora pomenu mogućnosti njihovog daljnjeg unapređivanja, posebno na ekonomskom planu.
Uručujući Torabiju prigodan poklon, Mujezinović je naglasio da je produženje njegovog boravka u Sarajevu još jedna potvrda prijateljstva i izraz razumijevanja za Bosnu i Hercegovinu i njene stanovnike koji su prebrodili mnogobrojne teškoće tokom i poslije rata.

"Bez obzira na različita gledanja i shvatanja Vaših sposobnosti, uspjeli ste velikom broju oboljelih ljudi vratiti osmijeh na lice i učvrstiti nadu u ozdravljenje", rekao je federalni premijer, navodi se u saopćenju za javnost Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.