Centralno grijanje
101

Topli radijatori od jutros u Sarajevu

Dž. L.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Nakon nekoliko hladnijih dana sa nižim temperaturama, građanima Sarajeva od danas će biti toplije barem u njihovim domovima s obzirom da je preduzeće Toplane započelo isporuku toplotne energije.

Korisnicima KJKP Toplane-Sarajevo radijatori će se zagrijavati u skladu s kretanjem vanjske temperature zraka.

Kako su kazali iz Toplana, s obzirom da je prethodnih dana prosječna temperatura bila ispod 12 stepeni, a slične dane meteorolozi predviđaju i narednih dana, započeli su sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu, a u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika.

Toplane Sarajevo su izvršile sve tehničke provjere uoči nastupajuće sezone grijanje, a krajem septembra izvršena je i posljednja proba toplifikacionog sistema.

Podsjećamo, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravnika zgrada je održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom korisnici trebaju obratiti njima.

Inače, zvanična sezona grijanja svake godine počinje od 15. oktobra, ali može početi i ranije ukoliko dva dana uzastopno prosječna temperatura vanjskog zraka bude 12 ili ispod 12 stepeni, što je slučaj ove godine.