Odluka Vlade KS
82

Toplane Sarajevo produžavaju grijanje do ponoći ako se zadrži hladno vrijeme

Dž. L.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Korisnici grijanja na sistemu preduzeća Toplane u Kantonu Sarajevo će imati toplije stanove ukoliko se zadrži hladno vrijeme u narednim danima, izvijestila je Vlada KS.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović naložio je Toplanama da zbog niskih temperatura zraka produže zagrijavanje stanova za dva sata. Time će Sarajlije imati tople radijatore do ponoći.

"U četvrtak se očekuje toplije vrijeme i ako se to desi, Toplane će opet zagrijavati stanove do 22 sata", saopćeno je iz Vlade KS.

Podsjetimo da su se građani Sarajeva ove zime žalili na hladne radijatore u noćnim satima, s obzirom na to da se grijanje gasi već u 22 sata. Kako je propisano Uredbom o dnevno-noćnom režimu zagrijavanja, koju preduzeće Toplane mora poštovati, stanovi u Sarajevu zagrijavaju se od 6 sati ujutro do 22 sata uvečer.

Kada je riječ o 24-satnom režimu rada i zagrijavanja potrošača, Toplane Sarajevo su u proteklom periodu na nekim postrojenjima započele pilot projekte i vrše analize ovakvog načina zagrijavanja.