BiH
0

Toplane Sarajevo isključuju grijanje neplatišama

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
KJKP Toplane Sarajevo u ponedjeljak, 20. maja, počet će s isključivanjem centralnog grijanja korisnicima koji ne plaćaju račune.

Iz Toplana je saopćeno da se na ovaj način želi zaštititi osnovna funkcija preduzeća, povećati naplata i zaštititi korisnike koji redovno izmiruju račune centralnog grijanja.

Aktivnosti na isključenju korisnika centralnog grijanja će se provoditi uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Općina, a u skladu s Uredbom za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije.

KJKP Toplane od korisnika centralnog grijanja za stambeni prostor potražuju 65 miliona KM, a za poslovni prostor 8,5 miliona KM.

"Toplane Sarajevo koriste priliku da se zahvale svim korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze plaćanja usluge zagrijavanja, te ujedno obavještavaju korisnike koji duguju Toplanama da se obrate centrima za korisnike Preduzeća radi izmirenja duga odnosno postizanja dogovora o izmirenju istog", saopćeno je iz ovog preduzeća.