BiH
53

Toplane Sarajevo će 6. i 7. januara duže zagrijavati stanove

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Korisnici Toplana Sarajevo sutra i prekosutra, 6. i 7. januara, duže vremena će imati tople stanove, potvrđeno je za Klix.ba.

Prema odluci ovog Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP), 6. i 7. januara Toplane će duže zagrijavati stanove.

"Sutra i prekosutra ćemo duže zagrijavati stanove zbog Badnje večeri i Božića. Sutra zagrijavamo od 6 sati ujutro do ponoći, a prekosutra, 7. januara, od 6 sati do 23 sata. Projektna temperatura unutar stanova prema Uredbi je 20 stepeni s mogućnošću odstupanja jednog stepena manje ili više. Bez obzira na vanjsku temperaturu, u objektima koje zagrijavaju Toplane mora biti 20 stepeni celzija", kazao nam je glasnogovornik Toplana Ženja Ljubuškić.

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Edin Forto tražio je od KJKP Toplane Sarajevo da produže period isporuke grijanja. Inicijativu je uputio prema Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture KS te traži da grijni period počne u 5 sati ujutru i završi u 22 sata uvečer.

U inicijativi Forto ističe da građani plaćaju uvijek jednake račune, ali da zime nisu jednake. Smatra da je opravdano da Toplane produže period zagrijavanja, kako bi se prevenirali problemi koji mogu nastati kod raznih kategorija građana zbog polarnih hladnoća koje nam predstoje.