BiH
2

Toplane: Počet ćemo zagrijavati stanove ako Vlada KS odobri

FENA
KJKP Toplane Sarajevo još ne znaju da li će pustiti postrojenja u pogon, budući da je za to potrebna odluka Vlade Kantona Sarajevo.

"Čekamo odgovor od Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a. Ukoliko oni daju nalog da stavimo postrojenja u pogonsku funkciju, mi ćemo to učiniti", izjavio je Feni šef kabineta direktora Toplana Ženja Ljubuškić.

Po odluci kojom je definirana sezona grijanja, mimo zvanične sezone, potrebna su tri dana da vanjska temperatura bude ispod 12 stepeni Celzijusa, i to je uvjet za ponovno stavljanje postrojenja u pogon, naglasio je Ljubuškić dodavši da prema ovoj odluci još nisu ispunjeni uvjeti za puštanje grijanja.

"Ali ukoliko Vlada KS-a da saglanost, kao naš vlasnik, mi ćemo pustiti postrojenja u funkciju, odnosno početi s ponovnim zagrijavanjem stanova", kazao je Ljubuškić.

U Sarajevu je od sinoć oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Jutros je u Sarajevu osvanuo snježni prekrivač, čija visina je jutros u 08.00 sati iznosila 9 cm. Kako je saopćio Federalni hidrometeorološki zavod BiH, izmjerena temperatura zraka je bila jedan stepen.