{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Topčagić samovoljno istupa pred EK

S
21.9.2009. u 08:56
0
1
Topčagić samovoljno istupa pred EK
0
Topčagić samovoljno istupa pred EK
Osman Topčagić
Ambasador u Misiji BiH pri EU Osman Topčagić obavijestio je zvaničnike Evropske komisije da će se server za razmjenu podataka nalaziti u nekoj policijskoj agenciji u BiH, iako Interresorna radna grupa još nije donijela odluku o tome.
Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić zatražio je o tome obrazloženje od ministra inostranih poslova Svena Alkalaja.

Prema službenim zabilješkama, Topčagić je obavijestio šefa Odsjeka za BiH u Direktoratu za proširenje Evropske komisije Paolu Pampaloni o tome gdje će biti privremeno smješten server.

"Ambasador je upoznao sagovornike o potencijalnom privremenom rješenju za pozicioniranje servera za razmjenu podataka koji će se nalaziti u /Mrežnom operativnom centru/ NOC-u. Trajno rješenje lokacije servera biće naknadno određeno, a sigurno će biti neka od policijskih agencija, što Evropska komisija očekuje od BiH", navodi se u izvještaju sa sastanka Topčagića i Pampalonijeve koji je u posjedu "Nezavisnih novina".

Mrežni operativni centar NOC 2 počeo je sa radom u julu prošle godine. Evropska komisija je sa 22,4 miliona evra podržala njegovo otvaranje pri Ministarstvu bezbjednosti BiH, a od ranije postoji NOC 1 koji funkcioniše pri Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: