{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Topčagić: BiH spremna za potpisivanje SAA

F
17.4.2008. u 12:41
0
0
Topčagić: BiH spremna za potpisivanje SAA
0
Topčagić: BiH spremna za potpisivanje SAA
Direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina spremna za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) s EU.
-Prijevodi na bosanski, srpski i hrvatski jezik su urađeni u skladu s dogovorenom dinamikom i dostavljeni u Brisel, te ne vidim šta bi drugo s naše strane bila prepreka za potpisivanje SAA, potvrdio je Topčagić u izjavi Feni.

On ističe da je usvajanjem zakona o reformi policije otvoren put za potpisivanje SAA, s obzirom na to da su upravo ovi zakoni definirani i postavljeni od EU kao glavni uvjet za njegovo potpisivanje.

Topčagić još nema definitivnih indicija o tome kada će doći do potpisivanja SAA s EU. To bi se moglo desiti 28. aprila na redovnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU u Luksemburgu ili na slijedećem takvom sastanku 26. maja u Briselu, dodaje on.

Naglašava i kako time reformski proces ne završava te da već sada treba misliti o tome šta će biti sadržaj slijedećeg godišnjeg izvještaja Evropske komisije o napretku u BiH, koji će biti objavljen u novembru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: