{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Top 10 lažnih fotografija za vrijeme poplava u BiH

Klix.ba
22.5.2014. u 19:51
59
93
Top 10 lažnih fotografija za vrijeme poplava u BiH
59
Katastrofalne poplave koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku privukle su veliki interes javnosti. Mediji u našoj zemlji, online ili offline, bilježili su rekorde posjećenosti ili gledanosti, a mnogi su ovom prilikom uložili dodatni napor.
Brojni novinari i fotoreporteri posjetili su poplavljena područja, konstantno izvještavali i pozivali na humanitarne akcije te svakako doprinijeli velikoj akciji pomoći koja je u toku.

Ipak, na internetu, tj. najviše na društvenim mrežama, pojavile su se brojne lažne fotografije sa tematikom "poplava u BiH", koje ne oslikavaju stanje u našoj zemlji nego su veoma često načinjene prije nekoliko godina u poplavama u drugim lokacijama u svijetu npr. na Tajlandu, u SAD-u i dr.

Pojedini mediji su, nažalost, kako bi privukli što veći broj ljudi ili dobili "lajk" više veoma vješto znali iskoristiti te lažne fotografije ili fotomontaže i plasirati ih u javnost u ovoj veoma teškoj situaciji za našu zemlju. Veoma vješto su znali koristiti moć društvenih mreža, kako bi te fotografije zamaskirali i prikazali kao da se desilo u našoj zemlji.

Mi smo za vas napravili fotogaleriju top 10 lažnih fotografija koje su obilježile poplave u BiH, koje vrijedi pogledati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: