{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tomljanović: Zakon o Srebrenici nametnut zbog nerada institucija

F
4.7.2007. u 16:50
0
0
Tomljanović: Zakon o Srebrenici nametnut zbog nerada institucija
0
Tomljanović: Zakon o Srebrenici nametnut zbog nerada institucija
Srebrenica
Predsjednik hrvatskog kluba Vijeća naroda Republike Srpske Tomislav Tomljanović izjavio je danas da je odluka o nametanju Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari prouzročena dosadašnjim neradom institucija BiH o tom pitanju, zbog čega je bivši visoki predstavnik u BiH iskoristio svoja ovlaštenja i proglasio taj zakon koji će u istovjetnom obliku biti usvojen i u Parlamentarnoj skupštini BiH.
"To po nama nije sporno", kazao je danas Tomljanović nakon sjednice hrvatskog kluba koji je razmatrao zaključke Narodne skupštine RS-a kojima se osuđuje ta odluka. Mišljenje Kluba Hrvata je, kako je naveo, da su zaključci politički akt, te ih kao takve neće komentirati.

Hrvatski klub u Vijeću naroda pohvalio je usvajanje u Skupštini RS-a Zakona o zaštiti civilnih žrtava rata, kojim je predviđeno i da izbjegli i raseljeni koji se ubrajaju u ove kategorije podnesu zahtjeve za ostvarivanje svojih prava po ovom osnovu do kraja godine.

Bez pokretanja zaštite vitalnog nacionalnog interesa prošao je na sjednici hrvatskog kluba Vijeća naroda i Zakon o ratifikaciji Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama RS-a i Srbije, jer takav ugovor, kako je naveo Tomljanović, u skladu je s Daytonskim sporazumom, ima ga i Federacija BiH s Hrvatskom, te da oni reguliraju veću kulturnu i ekonomsku saradnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: