BiH
0

Tomislavgrad: Vijećnici se posvađali i naguravali, sjednica prekinuta

FENA
Općinski vijećnici
Općinski vijećnici
Na jučerašnjoj šestoj tački dnevnog reda Općinskog vijeća Tomislavgrad, koja se odnosila na dodjelu građevnog zemljišta, došlo je do svađe i naguravnja između vijećnika HDZ-a 1990 i HSP-a, pa je sjednica prekinuta.

S tim u vezi, iz Kluba vijećnika HSP-a BiH izjavili su za Fenu da je sjednica tekla normalno do 6. tačke, u kojoj je trebalo jednu parcelu dodijeliti vijećniku HSP-a Ivici Kelavi.

"Međutim, predsjednik Općinskoga vijeća Tomislavgrad Mate Kelava pročitao je navodnu peticiju, koju je on dobio od deset stanovnika naselja Vojkovići i u kojoj oni traže da se omogući pristup njihovim nekretninama, a što bi dodjela spmenute parcele ugrozila", kazali su iz Kluba vijećnika HSP-a.

Nakon toga istupa predsjednika Općinskoga vijeća, za riječ se javio vijećnik HSP-a Zdravko Prka i upitao predsjedavajućeg imali samo on ekskluzivno pravo na spomenutu peticiju i zašto je ostali vijećnici nemaju, istaknuvši kako je sve to s peticijom obična lakrdija.

U raspavu se zatim uključilo više vijećnika HSP-a i HDZ-a, pa je ubrzo došlo do svađe i naguravanja, zbog čega je sjednica prekinuta, uz zaključak da će se nastaviti kad se za to steknu uvjeti.