{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tomislavgrad: Vijećnici se posvađali i naguravali, sjednica prekinuta

F
23.7.2013. u 11:58
0
8
Tomislavgrad: Vijećnici se posvađali i naguravali, sjednica prekinuta
0
Tomislavgrad: Vijećnici se posvađali i naguravali, sjednica prekinuta
Općinski vijećnici
Na jučerašnjoj šestoj tački dnevnog reda Općinskog vijeća Tomislavgrad, koja se odnosila na dodjelu građevnog zemljišta, došlo je do svađe i naguravnja između vijećnika HDZ-a 1990 i HSP-a, pa je sjednica prekinuta.
S tim u vezi, iz Kluba vijećnika HSP-a BiH izjavili su za Fenu da je sjednica tekla normalno do 6. tačke, u kojoj je trebalo jednu parcelu dodijeliti vijećniku HSP-a Ivici Kelavi.

"Međutim, predsjednik Općinskoga vijeća Tomislavgrad Mate Kelava pročitao je navodnu peticiju, koju je on dobio od deset stanovnika naselja Vojkovići i u kojoj oni traže da se omogući pristup njihovim nekretninama, a što bi dodjela spmenute parcele ugrozila", kazali su iz Kluba vijećnika HSP-a.

Nakon toga istupa predsjednika Općinskoga vijeća, za riječ se javio vijećnik HSP-a Zdravko Prka i upitao predsjedavajućeg imali samo on ekskluzivno pravo na spomenutu peticiju i zašto je ostali vijećnici nemaju, istaknuvši kako je sve to s peticijom obična lakrdija.

U raspavu se zatim uključilo više vijećnika HSP-a i HDZ-a, pa je ubrzo došlo do svađe i naguravanja, zbog čega je sjednica prekinuta, uz zaključak da će se nastaviti kad se za to steknu uvjeti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: