{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tomislavgrad: Smjena direktora škole na zahtjev roditelja

S
29.9.2011. u 10:03
0
5
Tomislavgrad: Smjena direktora škole na zahtjev roditelja
0
Tomislavgrad: Smjena direktora škole na zahtjev roditelja
Tomislavgrad
Ministarstvo obrazovanja Livanjskog kantona smijenilo je direktora centralne Osnovne škole u Tomislavgradu Milicu Skočibušić i raspustilo Školski odbor zbog brojnih pritužbi roditelja učenika na ponašanje i niza nepravilnosti u radu, potvrđeno je iz Opštinske uprave.
Na odluku resornog ministarstva, na čijem čelu je ministar u teničkom mandatu Gordana Cikojević, reagovali su načelnik opštine i predsjednik Opštinskog vijeća Tomislavgrad Ivan Vukadin i Mate Kelava, koji odluku o smjeni smatraju nezakonitom i pravno neosnovanom.

Čelnici opštinske izvršne i zakonodavne vlasti svoje tvrdnje potkrepljuju zaključkom kantonalne Skupštine od 11. maja ove godine prema kojem Vlada u tehničkom mandatu, do imenovanja nove vlade, ne može donositi nikakve uredbe, odluke, zaključke, rješenja, raspisivati konkurse, imenovati direktore javnih preduzeća i ustanova, donositi rješenja po konkursima, kao ni odluke o koncesijama.

Pošto smijenjena Milica Skočibušić ima podršku načelnika opštine i Opštinskog vijeća, iako stručno-pedagoški nadzor u školama nije u nadležnosti opštine, te odbija da odstupi sa dužnosti i napusti kancelariju u školi, zatražena je intervencija policije koja još nije postupila po rješenju kantonalnog Ministarstva obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: