{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tomislavgrad: Smjena direktora škole na zahtjev roditelja

S
29.9.2011. u 10:03
0
5
Tomislavgrad: Smjena direktora škole na zahtjev roditelja
0
Tomislavgrad: Smjena direktora škole na zahtjev roditelja
Tomislavgrad
Ministarstvo obrazovanja Livanjskog kantona smijenilo je direktora centralne Osnovne škole u Tomislavgradu Milicu Skočibušić i raspustilo Školski odbor zbog brojnih pritužbi roditelja učenika na ponašanje i niza nepravilnosti u radu, potvrđeno je iz Opštinske uprave.
Na odluku resornog ministarstva, na čijem čelu je ministar u teničkom mandatu Gordana Cikojević, reagovali su načelnik opštine i predsjednik Opštinskog vijeća Tomislavgrad Ivan Vukadin i Mate Kelava, koji odluku o smjeni smatraju nezakonitom i pravno neosnovanom.

Čelnici opštinske izvršne i zakonodavne vlasti svoje tvrdnje potkrepljuju zaključkom kantonalne Skupštine od 11. maja ove godine prema kojem Vlada u tehničkom mandatu, do imenovanja nove vlade, ne može donositi nikakve uredbe, odluke, zaključke, rješenja, raspisivati konkurse, imenovati direktore javnih preduzeća i ustanova, donositi rješenja po konkursima, kao ni odluke o koncesijama.

Pošto smijenjena Milica Skočibušić ima podršku načelnika opštine i Opštinskog vijeća, iako stručno-pedagoški nadzor u školama nije u nadležnosti opštine, te odbija da odstupi sa dužnosti i napusti kancelariju u školi, zatražena je intervencija policije koja još nije postupila po rješenju kantonalnog Ministarstva obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: