BiH
0

Tomislavgrad: Humanitarni program pomoći djeci Filipina

FENA
Tomislavgrad
Tomislavgrad
Samostan-duhovni centar "Karmel sv. Ilije“ i Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture "Stećak“ pod pokroviteljstvom Vlade Livanjskog kantona i Eco-sela Grabovica organiziraju humanitarni program za prikupljanje novčane pomoći djeci s tajfunom pogođenih Filipina pod nazivom "Sretan Božić Filipini – Sretan Božić San Roque“.

Prema riječima predsjednika udruge "Stećak" Ante Ćurića , najavljeni humanitarni program je organiziran u dva dana a započinje 20. decembra u 19 sati u Eco-selu Grabovica koncertom zbora Filozofskoga fakulteta iz Zagreba Concordia diskors.

"Istu večer bit će organizirana aukcija umjetničkih slika i prodajna izložba božićnih suvenira i ukrasa koje su izradila djeca OŠ Stjepana Radića iz Prisoja kod Tomislavgrada i njenih podružnica u Stipanićima, Kazagincu i Grabovici“, kazao je, za agenciju Fena, Ćurić.

Drugi dan 21. decembra u 18 sati u "Karmelu sv. Ilije“ bit će priređen dolazak Betlehemskoga svjetla u izvedbi Odreda izviđača pomoraca "Posejdon“, Split i Solin, a nakon toga i božićni koncert zbora Filozofskoga fakulteta iz Zagreba Concordia diskors.

"U sklopu koncerta organizirana je i Prodajna izložba božićnih suvenira i ukrasa koje su izradila djeca OŠ Stjepana Radića iz Prisoja, a tom prilikom biti će izloženi božićni kolači, suveniri i sl.", naglasio je Ćurić.

Ćurić je, također, priopćio kako će tokom ove večeri biti organizirana zajednička večera za koju sami gosti određuju cijenu dok će sav prihod ići za pomoć djeci iz San Roque, malog ribarskog sela na Filipinima.