{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tolerantnost prema Dodiku može izazvati destabilizaciju prilika u BiH i regiji

F
17.7.2008. u 17:26
0
0
Tolerantnost prema Dodiku može izazvati destabilizaciju prilika u BiH i regiji
0
Tolerantnost prema Dodiku može izazvati destabilizaciju prilika u BiH i regiji
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) osudilo je aktuelne izjave premijera RS-a Milorada Dodika kao antidejtonske i protivne zakonu, navodeći da Dodikovo antibosansko i antidejtonsko djelovanje, kojim po svaku cijenu nastoji legalizirati genocid i etničko čišćenje, može dovesti do destabilizacije prilika u BiH i regiji.
Ističe da odgovornost za takvo ponašanje premijera manjeg bh. entiteta snosi i OHR jer ne čini ništa da to spriječi i sankcionira.

Predsjedništvo SDA ostaje pri svojim stavovima u pogledu privatizacije strateških preduzeća i odabiru strateških partnera u oblasti elektroenergetskog sektora. Od Vlade i Parlamenta Federacije BiH traži da nastave raditi na pripremi za donošenje odluka o privatizaciji, programu javnih investicija i odabiru strateških partnera.

Kad je u pitanju popis stanovništva u BiH, SDA je spremna učestvovati u donošenju zakona o popisu pod uvjetom da iz svih budžeta bude osiguran novac za pomoć povratku prognanih i raseljenih te da i nakon narednog popisa bude osigurana zastupljenost konstitutivnih naroda prema popisu stanovništva iz 1991. godine na svim nivoima vlasti.

Kad je u pitanju prostorni plan Federacije, SDA zahtijeva od Federalne vlade dodatne napore na izradi tog plana, saopćilo je danas Predsjedništvo SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: