{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tolerantnost prema Dodiku može izazvati destabilizaciju prilika u BiH i regiji

F
17.7.2008. u 17:26
0
0
Tolerantnost prema Dodiku može izazvati destabilizaciju prilika u BiH i regiji
0
Tolerantnost prema Dodiku može izazvati destabilizaciju prilika u BiH i regiji
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) osudilo je aktuelne izjave premijera RS-a Milorada Dodika kao antidejtonske i protivne zakonu, navodeći da Dodikovo antibosansko i antidejtonsko djelovanje, kojim po svaku cijenu nastoji legalizirati genocid i etničko čišćenje, može dovesti do destabilizacije prilika u BiH i regiji.
Ističe da odgovornost za takvo ponašanje premijera manjeg bh. entiteta snosi i OHR jer ne čini ništa da to spriječi i sankcionira.

Predsjedništvo SDA ostaje pri svojim stavovima u pogledu privatizacije strateških preduzeća i odabiru strateških partnera u oblasti elektroenergetskog sektora. Od Vlade i Parlamenta Federacije BiH traži da nastave raditi na pripremi za donošenje odluka o privatizaciji, programu javnih investicija i odabiru strateških partnera.

Kad je u pitanju popis stanovništva u BiH, SDA je spremna učestvovati u donošenju zakona o popisu pod uvjetom da iz svih budžeta bude osiguran novac za pomoć povratku prognanih i raseljenih te da i nakon narednog popisa bude osigurana zastupljenost konstitutivnih naroda prema popisu stanovništva iz 1991. godine na svim nivoima vlasti.

Kad je u pitanju prostorni plan Federacije, SDA zahtijeva od Federalne vlade dodatne napore na izradi tog plana, saopćilo je danas Predsjedništvo SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: